Lista de conferinte medicale 2021

Boala Hemoroidala

Perioada:
29-06-2021 - 29-06-2021
Tinta:
Medic Farmacist
Specialitatea
Medicina de familie

­čöŐ Lectori:
Dr. Petronel Mustatea – medic primar chirurgie generala, Spitalul Cantacuzino
Dr. Elisabeta Scholl – medic de familie
­čĽĹ Data ╚Öi ora: 29-06-2021, 18:00

Urmareste inregistrarea.

Boala hemoroidala a aparut odata cu omenirea, fiind cea mai frecventa suferinta ano-rectala si cu toate acestea inciden╚Ťa ei este greu de stabilit. Este mult subdiagnosticata pentru c─â pacien╚Ťii apeleaza de obicei la consult medical ╚Öi tratament doar ├«n momentul apari╚Ťiei complica╚Ťiilor c├ónd boala devine invalidant─â, afect├óndu-le s─ân─âtatea ╚Öi calitatea vie╚Ťii. Poate fi evitata ╚Öi tratata inaintea apari╚Ťiei complica╚Ťiilor,ca multe alte boli,prin cunoa╚Öterea cauzelor favorizante, a persoanelor la risc si prin diagnosticul precoce al afec╚Ťiunii. Aceasta va presupune ulterior un tratament mai pu╚Ťin agresiv, nedureros, in conditii de ambulator.

Avem placerea de a va invita ├«n data de 29 iunie 2021 incepand cu orele 18:00 la un dialog privind aceasta boala cu doua specialit─â╚Ťi medicale, direct implicate in diagnosticul si tratamentul pacien╚Ťilor cu aceast─â afec╚Ťiune: medicul de familie ╚Öi medicul chirurg. Webinarul are ca scop cresterea nivelului de constientizare in randul medicilor a numarului mare de cazuri nediagnosticate ╚Öi a complica╚Ťiilor, in lipsa tratamentului acordat la timp.

Se vor aborda subiecte ca:

Identificarea factorilor favorizan╚Ťi/persoanelor la risc
Diagnosticul precoce ╚Öi diferen╚Ťial
Abordarea corect─â terapeutic─â ├«n func╚Ťie de gradul,simptomatologia si comorbidit─â╚Ťile B.hemoroidale pe baza ghidurilor de practic─â.
Cazuri particulare. Gravida cu B.hemoroidal─â.
Colaborarea corect─â ├«ntre M.F. ╚Öi chirurg pentru diagnosticul,tratamentul ╚Öi monitorizarea pacien╚Ťilor.
Chiar daca se crede ca se stie totul despre aceasta boala inca sunt aspecte controversate care merita discutate.