Lista de conferinte medicale 2022

Covid-19: Catalizatorul diabetului si al neuropatiei diabetice. Realitate sau nu?

Perioada:
30-03-2022 - 30-03-2022
Tinta:
Medic
Specialitatea
Medicina de familie

Covid-19: Catalizatorul diabetului si al neuropatiei diabetice. Realitate sau nu?

 

🕑 Data și ora: 30-03-2022, 18:00

🔊 Lectori:
Conf. Dr. Anca Pantea Stoian – medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Departamentul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Facultatea de Medicină și Farmacie și Șeful Departamentului de Igienă și Diabet al Facultății de Stomatologie

This could be a pandemic in a pandemic
Paolo Fiorina Prof. Dr. Endocrinolog la Universitatea din Milano,
lector al Colegiului Medical Harvard

Oamenii de știință au arătat intensitatea severității infecției cu virusul SarsCov2 ca fiind mult mai mare la pacienții cu diabet. Recent însă, se fac investigații în ceea ce privește efectul direct al virusului SarsCov2 asupra diabetului și a neuropatiei diabetice.

Despre interrelația dintre SarsCov2, diabet și neuropatia diabetică, în conformitate cu ultimele studii de specialitate, va vorbi doamna Conf. Dr. Anca Pantea Stoian, medic primar diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Departamentul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Facultatea de Medicină și Farmacie și Șeful Departamentului de Igienă și Diabet al Facultății de Stomatologie, în cadrul webinarului național organizat de compania farmaceutică AC HELCOR cu titlul: Covid-19: Catalizatorul diabetului și al neuropatiei diabetice. Realitate sau nu?

Webinarul va avea loc în data de 30 martie, ora 18:00.

Proiectul este realizat cu susținerea:

Site-ul evenimentului