Lista de conferinte medicale 2022

Gripa – ce e de facut?

Perioada:
22-02-2022 - 22-02-2022
Tinta:
Specialitatea
Medicina de familie

Gripa – ce e de facut?

🔊 Lectori:
Dr. Sandra Alexiu, Presedinte AMF-B, membru al grupului de lucru Vaccinologie al SNMF
Dr. Cosmina Berbecel, medic Medicina de familie
Conf. Dr. Adela Iancu, medic formator, Medicina de familie

🕑 Data și ora: 22-02-2022, 18:00

Stimati colegi,

Cand ne pregatim pentru marea relaxare a masurilor restrictive adoptate pentru a preveni COVID, fara a avea insa un indicator care sa ne confirme ca suntem “pe platou”, ne gandim ce impact va avea acest lucru asupra cazurilor de gripa.

Virusul Gripal nu ne-a parasit vreodata, insa transmiterea sa a fost mult diminuata in ultimii 2 ani.

Va invitam asadar la un webinar realizat cu sprijinul OMS pe tema GRIPEI in Romania, un eveniment in care vom analiza statistici si vom evalua impreună masurile pe care trebuie sa le luam pentru a preveni o epidemie de gripa cu impact important asupra sistemului sanitar atat de incercat.

 Marti, pe 22 Februarie la ora 18 va asteptam pe platforma FormareMedicala la un webinar interactiv!

Agenda evenimentului

Deschidere Dna Ioana Novac – din partea OMS

Dr. Sandra Alexiu, Presedinte AMF-B, membru al grupului de lucru Vaccinologie al SNMF: Asocierea Gripa – Covid19, furtuna perfecta sau Flurona; Vaccinarea antigripala și asocierea cu vaccinarea anticovid19; Importanta campaniilor de Awareness, exemple.

Dr. Cosmina Berbecel, medic Medicina de familie: Grupele de risc; Principiile vaccinarii antigripale; Vaccinarea antigripala a gravidei.

Conf. Dr. Adela Iancu, medic formator, Medicina de familie: Gripa: epidemiologie, patogenie, caracteristicile virusului gripal epidemic/pandemic; Asemănări și deosebiri intre gripa și Covid19.

Va invitam sa adresati in avans intrebarile Dumneavoastra sau topicurile pe care ati dori sa le atinga evenimentul si ne vom stradui sa raspundem solicitarilor!

Informatii despre gripa

Puteti afla mai multe gripa in contextul COVID-19 pe pagina OMS.

COVID-19? Gripă? Ce să faci când nu știi sigur

Sfaturi pentru îngrijirea la domiciliu a unui adult cu simptome de COVID-19 sau gripă. Afla mai mult aici!

Iarna asta rămânem sănătoși

În iarna 2021-2022, gripa și COVID-19 pot circula împreună. Vaccinarea este cea mai bună apărare împotriva gripei, însă mai sunt și alte acțiuni simple pe care le poți face pentru ca tu și familia ta să fiți pregătiți. Afla mai mult aici!

Site-ul evenimentului