Hepatopatiile cronice – beneficiile tratamentului adjuvant cu silimarină

Descriere curs:

☰ Categoria: Biofactori

☰ Structura: 4 lectii

⏰ Aproximativ 12 ore de studiu

Organizator: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti in parteneriat cu Uniunea Medicala Balcanica – Sectia Nationala Romana

Cursul „Hepatopatiile cronice – beneficiile tratamentului adjuvant cu silimarină” are ca obiectiv să pună la dispoziția medicilor de familie și a medicilor de alte specialități informații actualizate despre rolurile tratamentului adjuvant hepatic in bolile hepatice. Sunt numeroase studii care demonstrează beneficiile tratamentului adjuvant hepatic în numeroase afecțiuni hepatice acute sau cronice. Există o nevoie de poziționare exactă a tratamentului adjuvant hepatic în schema terapeutică, precum și de o stabilire corectă a limitelor de eficientă și siguranță oferite de hepatoprotectoare.

Cursul “Hepatopatiile cronice – beneficiile tratamentului adjuvant cu silimarină” folosește metode de predare online cu resurse specifice, precum ilustrare grafică a conceptelor, animație, etc. Atât nivelul studiului în cadrul lecției cât și parcursul lecțiilor sunt marcate pentru a asigura un bun control al cursantului asupra materialelor.

Lecțiile disponibile în cadrul cursului sunt:

  • Bolile hepatice – prevalență, patogeneză, evaluare diagnostică.
  • Managementul ficatului gras non-alcoolic.
  • Managementul toxicității hepatice medicamentoase.
  • Tratamentul adjuvant hepatic – limitele impuse de evidențe.

Autori curs:

Conf. Univ. Dr. Habil. Camelia Diaconu

Conf. Univ. Dr. Habil. Lucian Negreanu