Pacientul cu HTA si diabet zaharat in practica medicala

Descriere curs:

☰ Categoria: Cardiologie Diabet, nutritie

☰ Structura: 3 lectii

⏰ Aproximativ 8 ore de studiu

Organizator: Societatea Nationala de Medicina Familiei in parteneriat cu UMF Carol Davila Bucuresti

Obiectiv: Cursul „Pacientul cu HTA si diabet zaharat in practica medicala” este un program dinsponibil on-line, care are ca principal obiectiv oferirea celor mai noi informatii despre diabetul zaharat (DZ) si pacientul cu HTA. Cursantii vor afla informatii esentiale despre criteriile de diagnostic ale HTA si DZ, despre factorii de risc nemodificabili si cei modificabili ai HTA, si despre criteriile de diagnostic a prediabetului, precum si informatii despre impactul sindromului metabolic asupra starii de sanatate.

In lectii sunt incluse informatii despre variantele de terapie in cazul pacientului cu HTA si DZ, este descrisa terapia antiplachetara, dar si importanta tratamentului combinat – regula nr. 1 in HTA, precum si necesitatea unei terapii anti-hipertensive cu mai multe medicamente sau despre terapiile combinate cu o singura pastila. Aceste aspecte vor ajuta medicul sa depisteze boala intr-un stadiu precoce, permitand un tratament de succes.

Pentru studiu va recomandam sa parcurgeti materialele stiintifice disponibile online in pagina „Lectii”. Cursul se incheie cu examenul final.

Absolvind cursul „Pacientul cu HTA si diabet zaharat in practica medicala” cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 8 puncte recunoscute in programul EMC.

Autori curs:

Prof. univ. Dr. Dragos Vinereanu
Dr. Rodica Tanasescu
Dr. Daciana Toma