Lista de conferinte medicale 2022

Screeningul, diagnosticul si tratamentul neuropatiei diabetice Rolul echipei multidisciplinare in abordarea neuropatiei diabetice

Perioada:
27-01-2022 - 27-01-2022
Tinta:
Medic
Specialitatea
Medicina de familie

🕑 Data și ora: 27-01-2022, 18:00

🔊 Lectori:

Prof. Dr. Gabriela Radulian

Prof. Dr. Mihai Ionac

Dr. Armand Frăsineanu

 

 

Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab lansează o nouă serie de evenimente dedicate neuropatiei diabetice.

Prof. Dr. Gabriela Radulian a reprezentat România într-un important studiu internațional din domeniul complicațiilor diabetului. Prof. Dr. Radulian împreună cu experți din alte 11 țări au elaborat o serie de recomandări privind screening-ul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice periferice în practica clinică, bazate pe consens științific și folosind procesul Delphi. Studiul lor au fost deja acceptat spre a fi publicat în “Diabetes Research and Clinical Practice”, publicația oficială a Federației Internaționale de Diabet.

Inițiem seria acestor evenimente cu un webinar dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății, care va avea loc în data de 27 ianuarie 2022, începând cu ora 18:00.

Tema principală a evenimentului este reprezentată de screeningul, diagnosticul și tratamentul neuropatiei diabetice în practica clinică, deoarece această complicație afectează circa o treime dintre pacienții cu diabet și care înregistrează o rată ridicată de morbiditate, riscuri mai mari de deces, o calitate a vieții mai scăzută și costuri mai ridicate de îngrijire medicală, mai ales din cauza durerilor neuropate și a ulcerațiilor la picioare. Astfel, vom analiza modalitățile de management ale principalelor complicații ale diabetului zaharat, cu un focus special pe importanța abordării multidisciplinare a neuropatiei diabetice.

Agenda Eveniment:

  • Profesor Dr. Gabriela Radulian – “Recomandări actuale ale ghidurilor în tratamentul neuropatiei diabetice”
  • Profesor Dr. Mihai Ionac – “Piciorul diabetic și boala arterială periferică. Abordare multidisciplinară”
  • Dr. Armand Frăsineanu – “Diagnosticul neuropatiei diabetice din perspectiva medicului neurolog”

Acest eveniment este realizat cu sprijinul:

Site-ul evenimentului