Lista de conferinte medicale 2021

Strategii multi-target in gestionarea inflamatiilor acute sau cronice ale sistemului musculoscheletal

Perioada:
12-05-2021 - 12-05-2021
Tinta:
Medic
Specialitatea
Medicina de familie

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Mihai Berteanu
Dr. Ligia Georgescu

🕑 Data și ora: 12-05-2021, 18:00

Va invitam la un eveniment unic, o dezbatere cross-talk intre 2 specialitati medicale inrudite- medicina de reabilitare si reumatologie, avand ca si subiect managementul inflamatiei musculoscheletale. Din perspectiva patologiei musculoscheletale acute sau cronice, ambele specialitati au un obiectiv comun: rezolutia inflamatiei, a durerii si vindecarea ad-integrum.

In condiiile pandemiei lumea medicala a fost nevoita sa raspunda la nedumarate noi intrebari – ce declanseaza inflamatia multi-sistem? Cum poate fi ea oprita si cum gestionam situatiile curente anticipand posibilele pericole. Vom incerca sa plasam in context situatii comune acute de inflamatii si situatiile cronice, complexe care necesita strategii corespunzatoare.

In realizarea acestui demers ne vor sprijini:

Prof. Dr. Mihai Berteanu, leader al specialitatii de reabilitare si medicina fizica, autor al celei mai ample lucrari didactice din domeniu, initiator de proiecte inovatoare, transfera cu aceasta ocazie expertiza sa asupra managementului conditiei inflamatorii clinice sau sub-clinice in practica curenta.

Dna Dr. Ligia Georgescu, medic cu 2 specialitati medicale, reabilitare si reumatologie, medic cu vasta experienta clinica in ambele specialitati si practician in spital suport Covid-19. Doamna Dr Georgescu, reuseste sa intregeasca permanent vastele sale cunostinte prinr-o atitudine permanent avida de noutati si argumentatii stiintifice.