Lista de conferinte medicale 2021

Vaccinarea impotriva Covid 19 – intrebari si raspunsuri

Perioada:
22-07-2021 - 22-07-2021
Tinta:
Medic
Specialitatea
Medicina de familie

🔊 Lectori:
Prof. Univ. Dr. Simona Ruta
Prof. Univ. Dr. Egidia Miftode
Dr. Anca Draganescu
SL. Dr. Gindrovel Dumitra
Dr. Cosmina Berbecel
Dr. Virgil Musta
Dr. Dorica Sandutu
Dr. Dana Popescu
Dr. Anca Deleanu

🕑 Data și ora: 22-07-2021, 18:00

 

Avem placerea de a va invita in data de 22 iulie 2021 incepand cu orele 18:00, la un dialog privind provocarile pandemiei de Covid -19, etapele de dezvoltare si productie ale vaccinurilor impotriva virusului, administrarea si eficacitatea acestora dar si implementarea strategiei de vaccinare in Romania.

Pandemia de COVID 19 a adus foarte multe provocari in practica medicala de oricare specialitate. Datele sfiintifice care au sosit dupa anuntarea descoperirii unui virus nou s-au incadrat de la date validate din punct de vedere stiintific pana la date eronate, fapt care a determnat OMS sa declare ca pe langa pandemia de COVID 19 produsa de virusul SARS-COV 2 evolueaza si INFODEMIA.

Acest fapt reprezinta o amenintare in ceea ce priveste atitudinile adoptate de catre corpul medical, motiv pentru care este absolut necesara filtrarea informatiilor validate stiintific si prezentate medicilor. Odata cu progresele tehnologice din domeniul vaccinologiei din fericire COVID 19 a devenit o boala prevenibila prin vaccinare. Am avut date in ceea ce priveste eficacitatea, eficienta iar acum deja apar date care se refera la impactul vaccinarii in statele care au atins un nivel crescut privind acoperirea vaccinala. Vaccinurile sunt ele insele victime ale INFODEMIEI. Iata, inca un argument pentru a aduce la cunostinta corpului medical acele informatii necesare pentru a combate informatiile false si a creste increderea in vaccinuri si vaccinare.

Va propunem un webinar in care sa parcurgem in mod coerent informatiile valide stiintific spre a facilita cele mai bune decizii si practici in domeniul medical legat de pandemia de Covid 19.

Evenimentul are urmatoarele teme si invitati:

 1. Covid 19 – aspecte clinice si epidemiologie
  • Status actual al pandemiei COVID-19, VoC – efecte asupra transmisibilitatii/severitatii bolii – Prof. Univ. Dr. Simona Ruta
  • Aspecte clinice ale infectiei cu SARS-CoV-2 – Prof. Univ. Dr. Egidia Miftode
  • Infectia cu SARS-CoV-2 la copii & adolescenti (rolul in transmitere) – Dr. Anca Draganescu
 2. Covid 19 – actualitati privind vaccinurile – SL. Dr. Gindrovel Dumitra; Dr. Cosmina Berbecel
  • Dezvoltarea vaccinurilor COVID-19
  • Vaccinuri ARNm – mecanism de actiune, eficacitate, profil de siguranta, eficienta, impact in viata reala
  • Vaccinuri cu vector viral – mecanism de actiune, eficacitate, profil de siguranta, eficienta, impact in viata reala
 3. Vaccinarea impotriva COVID-19 la categorii speciale de pacienti: pacienti cu alergii, pacienti cu afectiuni cardiovasculare, pacienti cu boli autoimune, pacienti oncologici – Dr. Virgil Musta
 4. Date disponibile privind vaccinarea gravidei – Dr. Dorica Sandutu
 5. Rolul MF in vaccinarea impotriva COVID-19 & comunicarea cu pacientii ezitanti – Dr. Dana Popescu; Dr. Anca Deleanu
 6. Q&A, puteti adresa intrebari tuturor lectorilor: Prof. Univ. Dr. Simona Ruta, Prof. Univ. Dr. Egidia Miftode, Dr. Anca Draganescu, SL. Dr. Gindrovel Dumitra, Dr. Cosmina Berbecel, Dr. Virgil Musta, Dr. Dorica Sandutu, Dr. Dana Popescu, Dr. Anca Deleanu

Eveniment organizat de Asociatia Societatea Nationala de Medicina Familiei / Medicina Generala, printr-un grant educational neconditionat oferit de Pfizer Romania.

Site-ul evenimentului