Lista de conferinte medicale 2021

Vitamina D: efecte pleiotrope, preparate uzuale, beneficii in pandemia COVID-19

Perioada:
14-01-2021 - 14-01-2021
Tinta:
Medic
Specialitatea
Medicina de familie

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Hâncu Nicolae, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Farm. Șaramet Gabriel, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” București
Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

🕑 Data și ora: 14-01-2021, 19:00

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, Wӧrwag Pharma dă startul seriei de webinarii educaționale gratuite – “Biofactori pentru sănătate”.

Compania germnă Wӧrwag Pharma are o experiență bogată în domeniul preparatelor farmaceutice cu conținut de biofactori (vitamine, minerale și oligoelemente), care aduc beneficii pacienților cu boli metabolice, neurologice și cardiovasculare.

Profesorul Dr. Nicolae Hâncu împreună cu echipa sa vine alături de noi pentru a explica pe înțelesul fiecăruia atât profesioniști în domeniul sănătății, cât și pacienți, rolul și importanța biofactorilor în menținerea sănătății și în tratamentul unor boli.

Proiectul “Biofactori pentru sănătate” debutează joi, 14 ianuarie 2021. Primul webinar din această serie aduce în atenție vitamina D și este dedicat profesioniștilor din domeniul sănătății. Întreaga lună ianuarie 2021 este dedicată acestei vitamine esențiale pentru organismul uman.

Webinarul are ca invitați și teme:

“Efectele pleiotrope ale vitaminei D”
– Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca

Vitamina D este o componentă de bază pentru o multitudine de procese în organismul uman. Numeroase studii recente au sugerat că deficitul de vitamina D joacă un rol important nu numai în metabolismul fosfo-calcic sau în patologia hiperparatiroidismului secendar, dar și a multor alte afecțiuni (osteoporoză, diabet zaharat tip 1, boli autoimune, cancer, hipertensiune arterială etc.), din cauza efectelor sale clasice și pleiotrope.

“Preparate uzuale de vitamina D”
– Prof. Univ. Dr. Farm. Șaramet Gabriel

Care sunt formele de vitamina D fabricate în Germania în casa Wӧrwag? Cum sunt fabricate acestea la standarde GMP? Acestea sunt întrebarile de la care pornește discuția despre beneficiile vitaminelor Wӧrwag Pharma.

“Vitamina D în pandemia de COVID-19 – Potențiale beneficii”
– Prof. Dr. Hâncu Nicolae

Vitamina D joacă un rol în aproape toate procesele din organismul nostru și poate susține sănătatea sistemului imunitar. Referitor la COVID-19, studiile observaționale au demonstrat că morbiditatea și mortalitatea ar putea fi mai crescute în caz de deficiență de vitamina D.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Urmareste inregistrarea.