Lista de conferinte medicale 2021

Vitamina D: preparate uzuale si rolul in bolile osteo-articulare, cardiovasculare si imunologie

Perioada:
11-02-2021 - 11-02-2021
Tinta:
Specialitatea
Medicina de familie

🔊 Lectori:
Prof. Dr. Hâncu Nicolae, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române
Prof. Univ. Dr. Farm. Șaramet Gabriel, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” București
Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice

🕑 Data și ora: 11-02-2021, 19:00

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate în slujba sănătății omului, compania germană Wӧrwag Pharma demarează campania educațională gratuită – “Biofactori pentru sănătate”.

Webinarul are ca invitați și teme:

Șef Lucrări Dr. Crăciun Anca, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice – “Rolul vitaminei D în bolile osteo-articulare”

Vitamina D este o componentă de bază pentru o multitudine de procese în organismul uman. Rolul principal al vitaminei D este de a interveni în metabolismul calciului și al fosforului, favorizând absorbția intestinală a acestora și depunerea lor la nivelul oaselor, sub forma unui complex fosfocalcic insolubil. Implicit, vitamina D aduce beneficii sistemului muscular și contribuie la menținerea sănătății dinților, unghiilor și părului.

Prof. Univ. Dr. Farm. Șaramet Gabriel, Prodecan al Facultății de Farmacie, UMF „Carol Davila” București – “Preparate uzuale de vitamina D”

Care sunt formele de vitamina D fabricate în Germania în casa Wӧrwag? Cum sunt fabricate acestea la standarde GMP? Acestea sunt întrebările de la care pornește discuția despre beneficiile vitaminelor Wӧrwag Pharma.

Prof. Dr. Hâncu Nicolae, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, Membru de Onoare al Academiei Române – “Rolul vitaminei D în bolile cardiovasculare și imunologie”

Vitamina D joacă un rol în aproape toate procesele din organismul nostru. Numeroase studii au demonstrat faptul că deficitul de vitamină D este asociat cu boli cardiovasculare, boli imune, boli osoase și rezistenșa la insulină. Conform studiilor, vitamina D stimulează producția reninei, iar în cazul unei deficiențe se instalează hipertensiunea arterială.

Profită de această oportunitate pentru a te informa de la cei mai buni! Investește în dezvoltarea ta profesională! Fii mai aproape de pacienții tăi!

Urmareste inregistrarea.